Biorezonans

Nietolerancje pokarmowe

W gabinecie prowadzę badania, których celem jest określenie jakie składniki diety powodują zaburzenia zdrowia i pogorszenie samopoczucia. Wyniki badań stanowią podstawę do optymalizacji diety – wykluczenie składników powodujących zaburzenia i nasycenie diety składnikami, dzięki którym poprawia się stan zdrowia i samopoczucie moich pacjentów.

Wykluczając pokarmy, które nie służą naszemu organizmowi eliminujemy:

  • stany zapalne,
  • jelita wracają do dobrej formy, w wyniku czego jest lepsze trawienie i wchłanianie składników odżywczych,
  • 90% serotoniny – hormonu szczęścia, produkowane jest w jelitach, zatem wraca dobry nastrój, lepszy sen, eliminuje się dyskomfort układu pokarmowego.

Grupy ryzyka – kto powinien się zbadać?

Dzieci – jeśli zaobserwujesz u swojego dziecka częste bóle brzucha, biegunki lub zaparcia, jeśli dziecko jest niespokojne, ma wysypki na skórze – zwróć na to szczególną uwagę- jako rodzic znasz najlepiej zachowanie i nawyki dzieci. Jeśli dolegliwości występują często i utrzymują się przez kilka dni – należy niezwłocznie przeprowadzić badanie lub poprosić o pomoc lekarza pediatry.

Dorośli – jeśli jesteś człowiekiem aktywnym fizycznie, ale Twoje wyniki nie są adekwatne do starań, czujesz się ciągle zmęczony, nie możesz się skupić, masz problemy z cerą lub Atopowe Zapalenie Skóry, masz problemy z tarczycą – istotą problemu staje się odkrycie źródła tych problemów – bardzo prawdopodobne, że są to nietolerancje lub alergie pokarmowe.

Przebieg badania

Badanie jest całkowicie bezbolesne i nieinwazyjne – nie ma pobierania krwi czy nakłuwania. Test trwa 20-30 min, wyniki są dostępne od razu.

Po badaniu otrzymujesz wskazówki dietetyczne bądź możesz zamówić dietę dobraną do Twoich potrzeb.

Badane pokarmy – pakiet podstawowy

Zboża: gryka, orkisz, jęczmień, owies, proso (kasza jaglana), kukurydza (zeina), ryż, żyto, sezam, pszenica (gliadyna), drożdże

Ryby: śledź, dorsz, flądra, łosoś, makrela, węgorz, krewetka, małż, sola

Mleko: krowie (kazeina), laktoza, sojowe

Jajko: białko (albumina), żółtko

Mięso: kurczak, cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina

Warzywa: fasola, marchew, ziemniak, szpinak, pomidor, cebula

Używki: miód, kawa, kakao, herbata, cukier

Owoce: jabłko, morela, banan, gruszka, truskawka, grejpfrut, malina, porzeczka, wiśnia, pomarańcza, brzoskwinia, agrest, winogrono, cytryna

Orzechy: ziemny, laskowy, migdał, włoski

Pakiet rozszerzony – nowość!

Obejmuje 150 alergenów, w tym zboża organiczne, produkty mleczne, znacznie poszerzona oferta warzyw i owoców, przyprawy, nasiona i owoce morza. Istnieje także możliwość sprawdzenia konserwantów żywności.

Umów wizytę
telefonicznie: 668 900 217
email: wyślij wiadomość