Biorezonans
Nietolerancje pokarmowe
W gabinecie prowadzę badania, których celem jest określenie jakie składniki diety powodują zaburzenia zdrowia i pogorszenie samopoczucia. Wyniki badań stanowią podstawę do optymalizacji diety – wykluczenie składników powodujących zaburzenia i nasycenie diety składnikami, dzięki którym poprawia się stan zdrowia i samopoczucie moich pacjentów.
Wykluczając pokarmy, które nie służą naszemu organizmowi eliminujemy:
- stany zapalne,
- jelita wracają do dobrej formy, w wyniku czego jest lepsze trawienie i wchłanianie składników odżywczych,
- 90% serotoniny – hormonu szczęścia, produkowane jest w jelitach, zatem wraca dobry nastrój, lepszy sen, eliminuje się dyskomfort układu pokarmowego.
Grupy ryzyka – kto powinien się zbadać?
Dzieci – jeśli zaobserwujesz u swojego dziecka częste bóle brzucha, biegunki lub zaparcia, jeśli dziecko jest niespokojne, ma wysypki na skórze – zwróć na to szczególną uwagę- jako rodzic znasz najlepiej zachowanie i nawyki dzieci. Jeśli dolegliwości występują często i utrzymują się przez kilka dni – należy niezwłocznie przeprowadzić badanie lub poprosić o pomoc lekarza pediatry.
Dorośli – jeśli jesteś człowiekiem aktywnym fizycznie, ale Twoje wyniki nie są adekwatne do starań, czujesz się ciągle zmęczony, nie możesz się skupić, masz problemy z cerą lub Atopowe Zapalenie Skóry, masz problemy z tarczycą – istotą problemu staje się odkrycie źródła tych problemów – bardzo prawdopodobne, że są to nietolerancje lub alergie pokarmowe.
Przebieg badania
Badanie jest całkowicie bezbolesne i nieinwazyjne – nie ma pobierania krwi czy nakłuwania. Test trwa 20-30 min, wyniki są dostępne od razu.
Po badaniu otrzymujesz wskazówki dietetyczne bądź możesz zamówić dietę dobraną do Twoich potrzeb.
Badane pokarmy – pakiet podstawowy
Zboża: gryka, orkisz, jęczmień, owies, proso (kasza jaglana), kukurydza (zeina), ryż, żyto, sezam, pszenica (gliadyna), drożdże
Ryby: śledź, dorsz, flądra, łosoś, makrela, węgorz, krewetka, małż, sola
Mleko: krowie (kazeina), laktoza, sojowe
Jajko: białko (albumina), żółtko
Mięso: kurczak, cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina
Warzywa: fasola, marchew, ziemniak, szpinak, pomidor, cebula
Używki: miód, kawa, kakao, herbata, cukier
Owoce: jabłko, morela, banan, gruszka, truskawka, grejpfrut, malina, porzeczka, wiśnia, pomarańcza, brzoskwinia, agrest, winogrono, cytryna
Orzechy: ziemny, laskowy, migdał, włoski
Pakiet rozszerzony – nowość!
Obejmuje 150 alergenów, w tym zboża organiczne, produkty mleczne, znacznie poszerzona oferta warzyw i owoców, przyprawy, nasiona i owoce morza. Istnieje także możliwość sprawdzenia konserwantów żywności.